פרק 3

 

הכרת טבעה הט¡בy[י-ת¡בy[י של המראה

אמרתי לו: נדמה לי שאתה מאד דומה לי, והוא אמר בדיוק אותו דבר (דתיה בן דור, “פרפר נחמד“)

לאמנות, על שלל ביטוייה, יש רומן ארוך מאוד עם מראות. במוזיקה, מלחינים רבים השתמשו במבנה המראה החל מרמת המיקרו, עם משפטים מוזיקליים קצרים, וכלה במקרו, בדמות יצירות שלמות שלבשו מבנה של מראה.

ההתמודדות שלי מול המבנה הרפלקטיבי המוזר הזה, בעל הסימטריות הכה שברירית, שאינה חושפת את עצמה באותה קלות שאפשר לצפות לה, מלווה ברצון להראות פנים נוספות שיש למראה. המראה אוצרת בתוכה הרבה יותר מאשר צורה. המראה אונסת אותך ליותר מאשר השתקפות. היא כופה שיקוף, התבוננות אישית מעגלית, פנימית. היא מהווה פרוטוקול עירום של ההוויה הניצבת למולה.

פרוטוקול המראה של חוקי ההשתקפות מובע בשילוב של טקסט, כחלק אינהרנטי מהמוזיקה. הטקסטים שמלווים את פסי הקול בנויים כולם ממשפטי פלינדרום, משפטים בעלי מבנה מראה, כלומר שניתן לקרוא משני הכיוונים (מימין לשמאל ומשאל לימין) ללא שינוי בתוצאה. לדוגמא:

ילד כותב בתוך דלי

רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר

המוזיקה מגיבה לטקסט בכך שכל אות, כל יחידת בסיס של כל מילה, היא ‘טריגר’ לקובץ צלילי (מבוסס על קוד Ascii ).

את האריה לפרק השלישי של יצירה זו, את/ה עומד/ת לכתוב בזמן אמת באמצעות מכונה בשם “מודוסים פלינדרומיים”. זהו פרק שבנוי כולו על משפטי פלינדרום מוזיקליים-טקסטואליים. כאשר תיכנס/י לעמוד הקישור שמופיע למטה, כל אות במקלדת המחשב שלך תתחבר לדגימת צליל. בעת הקלדת פלינדרום, המערכת מנגנת את המשפט המוזיקלי בעל מבנה המראה, דגימה אחר דגימה. המערכת כוללת גם כמה הצעות אישיות שלי, שאפשר להשתמש בהן, ואפשר גם שלא. הפרק הזה יהווה את ההתייחסות שלך, השתקפותך, ביצירה מן העבר שלי, “רעפים” שמה, ממנה לקוחות הדגימות (בביצוע יוני סילבר).

אריה:מודוסים ∂לינדרומייρ 

[audio:http://www.misscomposed.com/wp-content/uploads/2012/01/mirror_effect1_finHeb.mp3|titles= « (\/)¡rrør ∑ƒƒε<† 2 |autostart=yes|loop=yes ]
 

[cpm-player id=”1″]

kל9רק הב

יωkלת9ריט הר